spacer Home | Sitemap | Copyright
hoofdmenu JM Fonds hoofdmenu Kijkkast hoofdmenu JM Prijs hoofdmenu Aanvraag hoofdmenu Downloads
Kijkkast
vragen?
Wilt u meer weten over het JM Fonds of heeft u een specifieke vraag? Stuur een e-mail naar info@jmfonds.nlSencity Leeuwarden

Doel van Sencity Leeuwarden is om de ontmoeting tussen dove, slechthorende en horende jongeren op gang te helpen. Het project helpt dove en slechthorende jongeren zelf-vertrouwen te geven om hun identiteit naar voren te brengen. Dit alles gebeurt door gezamenlijk een grootschalig muziek- en dansevenement te organiseren, waarbij de passie en emotie van muziek ook op auditief beperkte jongeren wordt overgebracht. Het resultaat is een evenement dat alle zintuigen prikkelt door trilmechanismen, lichteffecten, videobeelden, massagetechnieken, computeranimaties, smaak- en geursensaties en speciale gebarentolken voor muziek.

Sencity Leeuwarden zet de dovencultuur in een positief daglicht en inspireert de deelnemende jongeren op zoek te gaan naar eigen grenzen en schijnbare onmogelijk-heden. Het project bevordert de integratie van dove en slechthorende jongeren in de samenleving door participatie te stimuleren. Belangrijk aspect is het creëren van wederzijds begrip en respect om zo elkaars krachten en talenten over te nemen.

Voor het Sencity evenement volgen de deelnemende jongeren een trainingstraject. Het trainingstraject dient als podium voor het uitwisselen van ervaringen. De jongeren leren elkaar beter kennen en kunnen van elkaar leren. Ook de vaardigheden op het gebied van evenement-management worden met het traject vergroot. Tegelijkertijd stimuleren de jongeren hun eigen achterban om het voorbeeld te volgen en de onderlinge ontmoeting tussen dove en horende tijdens het Sencity evenement aan te gaan.

HOOR Friesland werkt in dit project samen met Tûmba (Fries centrum voor wereldburgerschap en gelijke behandeling), Stichting Skyway en Leeuwarden Studiestad. Mede dankzij de inzet van verschillende studenten van de NHL en het enthousiasme van vele stemmers, heeft Sencity Leeuwarden in mei de publieksprijs van de NHL Academy Award gewonnen.

Op 3 juni 2011 heeft de apotheose in Club NOA in Leeuwarden plaatsgevonden, met als thema 'Summersigns'. Op de trillende dansvloer kon worden genoten van de beats van The Flexican & MC Sef, Kay Wilder, Tom Schiphorst en Paul Veth. Viesueel Geweld zette een VJ show neer en verschillende signdancers en dansgroepen vertaalden het muzikale woord naar gebaren. Wat betreft smaak en geur heeft een dove leerling-kok van het Friesland College de heerlijkste smaaksensaties gecreëerd en vulde een aromajockey de ruimte met haar geuren. Ook waren er kappers en een masseur aanwezig om het feest compleet te maken.

Uiteindelijk doel van het project is dat de deelnemende jongeren de functie van rolmodel op zich nemen en nieuwe activiteiten organiseren voor dove, slechthorende en horende jongeren.

Het JM Fonds steunt het project met een bijdrage van
€ 2.500,-