spacer Home | Sitemap | Copyright
hoofdmenu JM Fonds hoofdmenu Kijkkast hoofdmenu JM Prijs hoofdmenu Aanvraag hoofdmenu Downloads
Kijkkast
vragen?
Wilt u meer weten over het JM Fonds of heeft u een specifieke vraag? Stuur een e-mail naar info@jmfonds.nlWilde Rozen dé Musical

Wilde Rozen dé Musical! is een prikkelende, humoristische, ontroerende en romantische musical over het wel en wee van vijf generaties lesbische vrouwen in Groningen. De musical is een co-productie van Productiehuis ‘de Lachende Paardenbloem’ en van Stichting Lesbians Unlimited. Het Productiehuis wil het aanbod van professioneel theater op het platteland vergroten. Stichting Lesbians Unlimited zet die zich als sinds 1992 in voor de emancipatie en acceptatie van lesbische vrouwen in Nederland en Europa.

De musical begint rond 1900 met Jet. Zij maakt geschiedenis door één van de eerste vrouwelijke huisartsen te worden en samen te wonen met Fokje. Het verhaal gaat verder met Minna in de confronterende oorlogsjaren, gevolgd door Doortje in de brave jaren vijftig en de tweeling Joke en Annelies in het vrouwenhuis tijdens de roerige jaren zestig. De musical eindigt in 2011, wanneer Loes en Susan trouwen en zwanger zijn van hun eerste kind.

Met de musical wil de organisatie de zichtbaarheid van lesbische vrouwen in Nederland vergroten, onder het motto: ‘onbekend maakt onbemind’. Op die manier willen ze de acceptatie van lesbiennes, homosexuelen, bisexuelen en transgenders vergroten en het wederzijds begrip stimuleren. Uiteindelijk komt het op hetzelfde neer; mensen worden verliefd, verloven en trouwen, ongeacht hun sexuele geaardheid.

De muzikale productie is een vrije bewerking van het boek Wilde Rozen geschreven door de damesschrijfbrigade Dorcas (Hanneke Dantuma, Marianne Gossije, Marlite Halbertsma en Margriet ter Steege.) in 1979. Een prachtige parodie op het streek- en familiegenre.

De musical wordt uitgevoerd op 1 en 2 juli 2011 in de Stadsschouwburg van Groningen tijdens Roze Zaterdag en is inmiddels uitverkocht.

Het JM Fonds steunt het project met een bijdrage van
€ 5.000,-