spacer Home | Sitemap | Copyright
hoofdmenu JM Fonds hoofdmenu Kijkkast hoofdmenu JM Prijs hoofdmenu Aanvraag hoofdmenu Downloads
Kijkkast
vragen?
Wilt u meer weten over het JM Fonds of heeft u een specifieke vraag? Stuur een e-mail naar info@jmfonds.nlMythe van de Natuur

Mythe van de Natuur is een kunstproject in de provincies Drenthe en Fryslân en is een initiatief van de Stichting Kunst en Cultuur vierdaagse Midden-Drenthe in samenwerking met Staatsbosbeheer. Het project legt verbindingen tussen kunst & omgeving, kunst & natuur en kunst & maatschappij. Daarmee geeft dit project het culturele klimaat in de regio van het Nationaal Park Drents-Friese Wold nieuwe impulsen.

Tijdens de kunstmanifestatie laten kunstenaars uit alle disciplines aan mensen zien en ervaren welke Mythe van de Natuur er bestaat in het hedendaagse landschap. Het project brengt de dilemma’s over wat natuur is aan de oppervlakte en het stelt vragen over onze omgang met de natuur.

Het project is opgebouwd uit twee fasen verdeeld over de jaren 2011 en 2012. De eerste fase (2011) bestaat uit exposities, locatie theater en diverse andere activiteiten. Op 1 juli vond de familievoorstelling “Het Vogelhuis” door Theater Suer plaats. Tot 1 oktober zijn er verschillende exposities op de volgende locaties: Bezoekerscentrum Staatsbosbeheer in Appelscha, Herberg ‘Het Volle Leven’ in Appelscha en in het gemeentehuis van Midden-Drenthe in Beilen.

In de tweede fase (2012) is het project in breder actief. Men kan langs wandel- en fietsroutes ruimtelijke objecten bewonderen of naar een familievoorstelling op een bijzondere locatie. Er bestaat de mogelijkheid om ‘s ochtends heel vroeg wakker te worden met geluidskunst en er zijn  wederom diverse exposities te bewonderen. Verder zijn er ook in deze fase nog tal van andere activiteiten waar aan kan worden deelgenomen.

Het project bevat ook een educatief onderdeel genaamd: “Sparren met Kunstenaars”. Hiermee wil de organisatie kunst onder de aandacht brengen bij de jeugd in de regio. Dit onderdeel start in september 2011 en is actief tot het einde van de tweede fase.

Voor meer informatie: www.mythevandenatuur.nl

Het JM Fonds steunt dit project met een bijdrage van
€ 5.000,-