spacer Home | Sitemap | Copyright
hoofdmenu JM Fonds hoofdmenu Kijkkast hoofdmenu JM Prijs hoofdmenu Aanvraag hoofdmenu Downloads
Jm_prijs
vragen?
Wilt u meer weten over het JM Fonds of heeft u een specifieke vraag? Stuur een e-mail naar info@jmfonds.nlJM Prijs 2007

Voor de JM Prijs 2007 was het thema:

Natuur op de agenda

Nature Dropping winnaar JM Prijs 2007
Het interactieve en multimediale project Nature Dropping is de winnaar van de JM Prijs 2007 ‘Natuur op de agenda’. De initiatiefnemers Sportel Mediaproducties en Any Productions ontvingen op 23 maart 2007 in het Verenigingsgebouw te Veenhuizen uit handen van juryvoorzitter Daan Bultje een cheque van € 50.000,-. De publieksprijs van € 5.000,- ging naar het project Strunen bie Stad van dhr. P. Bakker c.s. uit Groningen. Het project VMBO-Groen bedrijf kreeg de stimuleringsprijs ter waarde van € 1.000,-.
De prijsuitreiking
 
Het juryrapport
Volgens de jury zijn de winnaars erin geslaagd een project te ontwerpen waarbij een verbinding is gelegd tussen natuur en de dagelijkse belevingswereld van jongeren. Het doel van het project is jongeren met natuur en natuurbeleving in contact te brengen op een manier die bij de doelgroep past. Nature Dropping is een uitdagende en avontuurlijk wedstrijd tussen VO-scholen in de vorm van een ‘game’, die denken en doen combineert. Daarbij wordt gebruik gemaakt van SMS, MSN, website, weblogs, en YouTube; middelen die appelleren aan de leefwereld van jongeren en de manier waarop zij kennis en informatie zoeken. Een inspirerend merk, Nature Dropping, en het opzetten van online communities zorgt voor het gewenste sneeuwbaleffect. De jury vindt dat er  goed nagedacht is over de formule en het project  succesvol op te schalen is. Wat deze inzending bijzonder maakt is de mate van vernieuwing in combinatie met de aansprekendheid van het concept.
 
JM Prijs 2007 ‘Natuur op de Agenda’
Groningen, Friesland en Drenthe zijn rijk aan natuur. En die natuur is belangrijk voor de regio! Niet alleen omdat het zo beeldbepalend is voor Noord-Nederland, maar ook omdat de waarde van de natuur zélf zo belangrijk is. Het bestuur van het JM Fonds wil met de JM Prijs ‘Natuur op de Agenda’ een bijzonder en verrassend project ondersteunen dat natuur op de maatschappelijke agenda weet te krijgen. De jury die bestaat uit Daan Bultje, Margreeth de Boer en Jan Jaap de Graeff heeft 38 inzendingen ontvangen van 33 verschillende inzenders. De inzendingen zijn getoetst op vier criteria: inhoudelijke kwaliteit, mate van vernieuwing, reproduceerbaarheid en aansprekendheid.